Groei Schiphol levert gevaar op

Donderdag 6 april 2017

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid is van mening dat verdere groei van Schiphol de veiligheid in gevaar brengt. Schiphol en KLM willen de groei van de luchthaven toch voortzetten. Dat staat te lezen in Het Parool van 6 april.

De NOS leidt naar een mooie animatie van de OVV en een link naar een pagina om het rapport te downloaden. Wie het rapport nader bestudeert, komt verontrustende conclusies tegen. Bijvoorbeeld op pagina 92: ‘Veiligheid van omwonenden speelt in de huidige besluitvorming rond Schiphol een beperkte rol.’ Dit gaat over de risico’s van het neerstorten van vliegtuigen. Denk maar even aan 25 jaar geleden, het jaar van de Bijlmerramp…

Het Haarlems dagblad schrijft: Keihard rapport over Schiphol. Onze woordvoerder Kees van Ojik: ‘Het is raar dat Schiphol vorig jaar is gegroeid met 30 duizend vluchten en dat ze nog eens bijna 10 duizend – overgebleven – wintervluchten willen toevoegen aan de toch al zo volle zomerdrukte. Dat verhoogt ongetwijfeld de onveiligheid. En veiligheid is de zwakste schakel: stop met die ideeën over uitbreiding!”

Deel dit bericht

12 juni 2023

Tweede Kaagbaan van de baan

Lees meer