Adviesraad: Laat klimaatregels ook voor luchtvaartsector gelden

Donderdag 18 april 2019

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) heeft ‘een nieuwe aanvliegroute’ voor het luchtvaartbeleid gepubliceerd. Nu.nl schrijft hierover. ‘De luchtvaartsector moet aan dezelfde klimaatregels voldoen als andere sectoren. Dat staat in een advies dat de adviesraad donderdag heeft aangeboden aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).’

 


Omwonenden Schiphol voelen zich gesteund 

SCHIPHOL (ANP) – De omwonenden van Schiphol voelen zich gesteund door het advies van de onafhankelijke Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli). ,,Nu is het moment om pas op de plaats te maken”, zegt woordvoerder Matt Poelmans van de Bewoners Omgeving Schiphol (BOS). ,,We zijn zeer ingenomen met het rapport. Het sluit aan bij wat we als bewoners willen.”

Poelmans vindt het goed dat de RIi zegt dat eerst moet worden gekeken naar de mogelijkheden en gevolgen van groei. ,,Daarmee wordt de discussie omgedraaid. Eerst de voorwaarden vaststellen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid en dan pas kijken hoeveel daar binnen kan worden gevlogen.” De afgelopen jaren is volgens hem eerst gekeken naar groei en daarna naar hoe de gevolgen hiervan moeten worden hersteld. ,,De sector heeft volstrekt niet gedaan wat was afgesproken.”

Het advies is volgens hem een belangrijke bijdrage aan de discussie die de komende maanden verder moet worden gevoerd, in aanloop naar de nieuwe luchtvaartnota van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

Deel dit bericht

12 juni 2023

Tweede Kaagbaan van de baan

Lees meer