Schiphol, plofkip met gouden eieren

Vrijdag 8 september 2017

Met dit citaat van bewonersvertegenwoordiger Cees van Ojik opent de Volkskrant het verslag van de oorwassing die Schiphol kreeg tijdens de hoorzitting van de Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Milieu over het selectiviteitsbeleid. De luchthaven heeft zijn groeiruimte de afgelopen vijf jaar verkwanselt aan pretvluchten, waardoor er nu enorme knelpunten zijn ontstaan ten aanzien van de belangrijke mainportfunctie. Of de Tweede Kamer het maar even op wil lossen…

In een afgeladen Thorbeckezaal kreeg Jos Nijhuis, CEO en bestuursvoorzitter van Schiphol van alle kanten verwijten: de politiek, luchtvaartmaatschappijen, bestuurders en bewoners. Hij probeerde om de hete brij heen te draaien met lange niet ter zake doende antwoorden op de kritische vragen, legde alle schuld bij anderen en wees op de regelgeving. Daarmee werkte hij zich alleen maar verder in de nesten.

Je zou haast vergeten dat aan het eind van sessie bestuurdersvertegenwoordiger Adnan Tekin nog een pleidooi hield om nachtvluchten geheel af te schaffen. Daar zijn we als bewoners bijzonder blij mee.

Deel dit bericht

12 juni 2023

Tweede Kaagbaan van de baan

Lees meer