Bewoners bekijken meetopstelling ultrafijnstof

Maandag 26 februari 2018

Maandag 19 februari konden bewoners de meetapparatuur voor ultrafijnstof van het RIVM-onderzoek bekijken. Alle meetapparatuur voor het onderzoeksproject ‘Gezondheidsrisico’s ultrafijnstof rond Schiphol’ was voor vergelijkende metingen bijeen gebracht op de vaste meetlocatie Hoofddorp-Hoofdweg.

De meetresultaten worden gebruikt om het rekenmodel te toetsen en verbeteren. Dat model levert informatie over de blootstelling van omwonenden van Schiphol aan ultrafijnstof als gevolg van vliegverkeer, ten behoeve van onderzoek naar gezondheidseffecten. Het RIVM doet de metingen op verschillende locaties in de omgeving van Schiphol, samen met partners GGD Amsterdam en ECN.

Er was veel belangstelling voor het locatiebezoek. Naast omwonenden, medewerkers van de provincie Noord Holland en GGD-en was ook Tweede Kamerlid Suzanne Kröger (GroenLinks) aanwezig en een gemeenteraadslid van Zaandam. Het Haarlems Dagblad deed verslag: https://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/ultrafijnstof-ook-door-taxiend-vliegtuig. Opdrachtgever I&W liet weten blij te zijn met het open en transparant laten zien wat er in dit onderzoek gebeurt.

Meer informatie over het onderzoek:  https://www.rivm.nl/Onderwerpen/F/Fijn_stof/Ultrafijn_stof/Onderzoek_Gezondheidsrisicos_Schiphol

Een link naar live metingen vindt u ook altijd boven aan deze pagina onder Metingen.

Deel dit bericht

12 juni 2023

Tweede Kaagbaan van de baan

Lees meer