Vereniging Oegstgeest Zonder Vlieghinder (OZV)

OZV is een regionale belangengroep van mensen die zich verzetten tegen het lawaai van vliegtuigen boven de gemeenten in de Leidse Regio & de Duin- en Bollenstreek: Oegstgeest, Leiden, Leiderdorp,Teylingen, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Hillegom.

Wij laten niet alles over ons heenkomen. OZV neemt als onafhankelijke vereniging deel aan de verkiezingen voor de Omgevingsraad Schiphol (ORS) en wil samenwerken met alle bewonersgroepen om een sterke en eensgezinde ORS-bewonersdelegatie tot stand te brengen.

Wil je lid worden van deze organisatie? Ga dan naar de website van deze organisatie.

E-mail organisatie

Kiesman

Naam: Matt Poelmans
Functie: CROS Clustervertegenwoordiger Zuidwest, CROS Bewonersvertegenwoordiger Oegstgeest en Voorzitter Oegstgeest Zonder Vlieghinder (OZV)
Profiel: De heer Poelmans is kiesman voor de vereniging Oegstgeest Zonder Vlieghinder (OZV).

De vereniging Oegstgeest Zonder Vlieghinder (OZV) stelt haar voorzitter Matt Poelmans kandidaat als clustervertegenwoordiger voor de Omgevingsraad Schiphol (ORS-cluster Kaagbaan). Poelmans is op dit moment lid van de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS) en vertegenwoordigt daar de belangen van de inwoners uit de gemeenten in de Leidse Regio en de Duin- en Bollenstreek. In die rol heeft hij ruime ervaring opgedaan met het Schipholbeleid. Eerder was hij actief in het openbaar bestuur als gemeenteraadslid, wethouder en Statenlid. In zijn huidige adviespraktijk voert hij diverse projecten uit op het gebied van bewonersparticipatie en internetconsultatie.
De vereniging Oegstgeest Zonder Vlieghinder (OZV) is een van de bewonersorganisaties die zich heeft geregistreerd voor de ORS-cluster Kaagbaan. Zij is voortgekomen uit het Oegstgeester burgerinitiatief Genoeg Vluchten dat in 2009 is overgegaan in de actiegroep Oegstgeest Ziet Ze Vliegen. Sindsdien heeft OZV zich steeds meer ontwikkeld als een regionale belangengroep voor de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek. OZV neemt als onafhankelijke bewonersgroep deel aan de verkiezingen voor de ORS en wil samenwerken met alle bewonersgroepen om een sterke en eensgezinde ORS-bewonersdelegatie tot stand te brengen.