Wat beperkt de vlieghinder écht?

De bewonersvertegenwoordigers in de Omgevingsraad Schiphol bereiden in samenwerking met de Milieufederaties in Noord- en Zuid-Holland een voorstel voor dat de vliegtuighinder écht beperkt. Voor internationaal openbaar vervoer is in Nederland lang geen half miljoen vluchten nodig. Om een kwalitatief goede bereikbaarheid van Nederland te garanderen kan Schiphol met 400 duizend vluchten makkelijk toe. Dit schept ruimte voor echte hinderbeperking, met hieronder de voorbeelden. We vragen onze kiesmannen en andere geïnteresseerden onderstaande lijst in en aan te vullen.

 

We hebben alvast tien krachtige, algemene maatregelen geformuleerd.
Wellicht ziet u meer mogelijkheden om de overlast te verminderen.
Die kunt u onderaan de lijst toevoegen.

 

Het is de bedoeling dat u van onderstaande lijst de 3 voor u belangrijkste aanvinkt.

 

Daaronder zijn nog drie vrij in te vullen mogelijkheden. Bedenk daarbij wel dat wat gunstig is voor de ene groep bewoners vaak ten nadele gaat van andere groepen. Dit zal meespelen in onze afwegingen om voorstellen in te dienen. Het is geen wedstrijd of meeste stemmen gelden. We vragen geen mailadres of andere persoonlijke gegevens om uw privacy te waarborgen.

 

De bewonersvertegenwoordiging wil de sterkste en meest kansrijke voorstellen indienen ter behandeling tijdens het Regioforum van 19 juni.

 

 

Voorstellen voor echte hinderbeperking