Crisisberaad bewonersvertegenwoordigers

Zaterdag 26 november 2016

Op 26 november vond in Badhoevedorp een bijeenkomst plaats van kiesmannen, clustervertegenwoordigers en hun plaatsvervangers. Je kon het wel een crisisberaad noemen, want er staan belangrijke beslissingen te nemen. Schiphol, gemeenten en bestuurders staan op een aantal punten lijnrecht tegenover de bewoners, want de luchthaven en de gemeentes zijn altijd maar gericht op groei, zelfs tegen de door alle partijen vastgestelde afspraken in.

Nog in 2015 heeft iedereen zich verbonden aan de Aldersakkoorden en nu zijn de bewoners nog de enigen die die afspraken verdedigen. Andere partijen willen alleen maar zoveel mogelijk vliegen en bouwen, met als maar meer geluidshinder, milieuoverlast en gevaar op de grond tot gevolg. Het was goed om de feiten nog eens op een rijtje te krijgen: een milieu effect rapport wat niet deugt, verouderde normen om het aantal gehinderden vast te stellen, gesjoemel met cijfers over geluidsreductie, verdraaien van afspraken over nachtvluchten en gerotzooi achter de schermen om de bewoners buiten spel te zetten.

Dat gaan we dus niet laten gebeuren en die opstelling werd door alle aanwezigen gesteund!

De komende week vindt een belangrijk overleg met de staatssecretaris plaats en een overleg in de Tweede Kamercommissie. Het was goed daaraan voorafgaand dit constructieve overleg met alle kiesmannen te hebben.

Artikel Haarlems Dagblad

Deel dit bericht

12 juni 2023

Tweede Kaagbaan van de baan

Lees meer