Groot deel lokale politiek wil groeistop Schiphol

Woensdag 14 maart 2018

Veel van de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam (op 21 maart) kiezen voor een groeistop voor Schiphol. Dat schrijft Het Parool op 7 maart.

Een enquête van het Platform Vliegoverlast Amsterdam en andere bewonersgroepen lag aan de basis van het krantenartikel: hier staan de acht vragen en de antwoorden van zeven partijen: 50Plus, D66, Denk, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA en SP.

De bevindingen van de platforms als doorlopende tekst vindt u hier: Kieswijzer Amsterdam Schiphol

Ook in Amstelveen tekent zich een meerderheid af voor een groeistop: Kieswijzer Amstelveen

In Aalsmeer hetzelfde beeld: Kieswijzer Aalsmeer-Kudelstaart – Excel-sheet (Geen Excel? Tekstbestanden per partij).

In Gooise Meren is ook een kieswijzer met een toelichting: het tendens is hetzelfde, een meerderheid wil geen groei meer.

Kaag en Brasem heeft op 12 maart in grote meerderheid een motie aangenomen om aan de groei van Schiphol op locatie een halt toe te roepen. Ook heeft de raad met grote meerderheid de beleidsregel Bouwen binnen 20 Ke contour afgewezen en eist dat de discussie wonen/vliegen binnen de ORS gevoerd wordt.

Alle zes de politieke partijen die in Oegstgeest meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen zijn tegen uitbreiding van Schiphol en willen voorkomen dat de groeiplannen leiden tot meer geluidsoverlast en slaapverstoring onder de Kaagbaan.

De lijsttrekkers van Uithoorn hebben gezamenlijk de vragen van onze Kieswijzer beantwoord: de partijen hebben besloten elkaar niet bestrijden op het Schipholdossier; allen willen minder hinder. Lees hier hun verklaring.

 

.

Deel dit bericht

12 juni 2023

Tweede Kaagbaan van de baan

Lees meer